Dünyanın En Eski Rengi Bulundu
Bilim insanları, Sahra Çölü derinliklerinde bu güne kadar keşfedilen en eski biyolojik rengi tespit etti. Ortaya çıkan 'parlak pembe' rengindeki madde tam 1.1 milyar yıllık.
Avustralya Ulusal Üniversitesi'nden araştırmacı Nur Gueneli, antik pigmentin Moritanya'da yürütülen çalışmalarda, Sahra Çölü derinliklerde bulunan kayalıklardan elde edildiğini açıkladı. Gueneli, keşfedilen bu pigmentin daha önce bulunanlardan yaklaşık 500 milyon yıl daha eski olduğunu kaydetti. Keşfedilen rengin biyolojik maddeden oluştuğunun altını çizen Gueneli, parlak pembe rengindeki antik pigmentin, bir zamanlar okyanuslarda fotosentetik organizmalarla işlenen klorofil moleküllerin fosillerinden kaynaklandığının belirtti.
Söz konusu fosillerin başlangıçta yeşil renkte olduğu ve konsantre formunda koyu mordan kırmızıya dönüştüğü tahmin ediliyor. Fosiller seyreltildiklerinde, yağ formunu almasının ardından parlak pembe renginde bir pigment ortaya çıktı. Keşfedilen molekül fosillerin Tyrannosaurus Rex dinozor fosilinden 10 kat daha eski olduğuna dikkat çeken bilim insanları, yeni keşfin Dünya'da ilk hayvan yaşamının evrimleşmesine, neden 4 milyar yıl gerektiğine yeni bir anlayış sunabileceğini düşünüyor. Kaynak: Milliyet Gazetesi
Bilimsel keşifleri ve ayrıca fosilleri astrolojide Satürn sembolize ediyor. Renkler ise Venüs yönetiminde. Bu keşif gökyüzünde Venüs – Satürn üçgen açısı varken yapıldı ve yayınlandı (Bkz: 14 Temmuz 2018 Astrolojik Gökyüzü Takvimi)
Daha evvelki keşifde de göklerde Venüs – Satürn karesi bulunuyordu.
Astroloji Akademisi sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.