Astroloji Programları

Elle harita çizmek ve programlar

Bugün bir çok yeni astroloğa sahip olmamızın nedenidir programlar. Bir kaç tuşla hemen doğru bir haritaya ulaşmak mümkündür. Yani sadece pratiklik adına değil, doğru bir haritaya ulaşmak adına da iyidir program kullanmak. Uzun yıllar boyunca elle harita çizdim. Bu yıllar boyunca kazandığım pratikliğe rağmen bir haritayı bilgisayar yardımı olmadan çizebilmem yaklaşık 20 dakikamı alıyor (du). Üstelik ne kadar iyi matematikçi olursanız olun elle çizilen haritada her halükarda hata payı %10’dur! (Eski astrologların/astronomların çizimlerinde görülen hatalar da çoğunlukla bu tolere edildiği gayet iyi bilinen durumdan kaynaklanmaktadır.)

 

Nostaljik bir şekilde elle harita çizmek hoş olabilir. Hatta çizene karizma points kazandırır. Programların, sararmış sayfalara aşık olan beni (Bilim Teknik dergisinin parlak beyaz sayfaları ne kadar kötü değil mi?!) cezbedilmesinin yegane sebebi “araştırma” kolaylığı ve “data saklama” durumu idi. Dakikalar içinde onlarca haritaya göz atmak, istatistik uygulamak.. Araştırmacı astrologlar için bir bilgisayar programı olmazsa olmaz. Bir de oto-rapor ihtiyacı duyan ve elle harita çıkartmayı bilmeyen sahtekarlar için tabi. Ama o konuya burada girmeyeceğim. Her teknolojinin götürüsü kadar getirisi de oluyor ve bu konuda bence getiri hayli yüksek. Sahtekarların yanında bugün bir çok idealist astroloji araştırmacısını da programların pratikliği sayesinde daha çabuk kazanmış oluyoruz.

 

İlk astroloji programımı 1990lı yıllarda kardeşimin bilgisayarında kullanabilmiştim. Daha sonra bu sektör hayli gelişti. İlk programlar (benim uzanabildiklerim) data ve lokasyon bilgisi saklamıyordu. Her seferinde deli gibi data ve koordinatlar tek tek ve tekrar tekrar giriliyordu, gene de değerdi tabi. Yaz saatleri meselesi Rusya ve Türkiye açısından tam bir faciaydı. 2001 yılında Kandilli Rasathanesi ve Enerji Bakanlığı nezdinde hayli cebelleştikten sonra tek çıkar yolun yaz saatinin olup olmadığının bilinmediği tarihlerde doğan kişileri bulup onlardan düzeltmeye gitmek olduğunu anlamıştık. Ve grubumuz sayesinde böyle kişileri bulup haritalarına baktık ve ilk listemizi de yayınladık. Ne çektik be ! 🙂

 

Database tutan ve basitçe istatistik veri veren ilk programım Canopus’tu. 2001 yılında da teknik analist (borsa) olan bir astrolog arkadaşımdan Kepler’i edindim. Rahat bir şekilde yaptığım (ve kendi kriterlerimi girebildiğim) ilk istatistiği hiç unutamıyorum hala. Elle harita çiziyor olsam haftalar alacak çalışmayı bir kaç saat içerisinde bitirivermiştim ! İki sonuca yol açtı bu konu: 1- Araştırmayla geçen yıllarıma acıdım. Sanki bir arpa boyu yol alamamışım gibi geldi. 2- Böyle bir teknoloji yokken eski astrologların o bilimsel meraklarına hayranlık duydum ve kendimi suçluymuş gibi hissettim.

 

Herneyse şimdi buradayız ve herkesin 2000li yıllarla birlikte tek tıkla ulaşabildiği bir programı var. Bu teknoloji boşuna yok. Elimizin altında safsataları çürütmek veya eskilerin bazı tespitlerini doğrulamak veya yeni bilgilere ulaşmak için gereken güç var artık. Israrla araştırma yapılmaması, vaktin venüsyen faliyetlere harcanması, elinde teknoloji olmadan bir şeyler yapmaya çabalamış ustalarımıza hakaret gibi geliyor bana. O yüzden yeni nesilden beklentim yüksek !

 

Gelelim programlara. (Türkçe bir program bulunmadığını söyleyeyim. Bazı web siteleri Türkçe harita çıkartıyorlar lakin doğruluklarını deneme fırsatını bulamadım.)

 

ASTROLOG 5.41 (ücretsiz)

Bir çok astroloğun ilk göz ağrılarından birisidir. Bugün hala yaygın kullanılıyor sanırım eski astrolog arkadaşlarımda halen var. Çünkü grafikleri güzel ve tamamen ücretsiz. İstatistik fırsatı sunmuyor ama tek tıkla harita çıkarabilirsiniz. Bir atlası ve yaz saati, zaman dilimi database’i yok. koordinatları, yaz saatini ve zaman dilimini elle girmeniz gerekiyor. Eskiden zorduysa da artık google earth vs. var. Astrolojiye yeni başlayanlara önerilir !

Türkçe kullanma klavuzuna ve programın kendisine şuradan ulaşabilirsiniz: Astrolog Programı Türkçe Kullanma Klavuzu

 

 

CANOPUS (ücretsiz)

Bir çok astroloji araştırmacısının gözdesi Canopus’tu çünkü database oluşturmaya ve basit istatistikler yapabilmeye yarıyordu.

İndirme linki: Canopus

 

 

SOLAR FIRE (ücretli)

Solar Fire da aynı Canopus gibi search özellikleriyle göz dolduruyor ve hayli pratik. Yapamadığı çok az şey var. Özellikle otomatik raporlar vermesi (Türkçe otomatik raporlar da satılıyor artık) nedeniyle bir çok astrolog tarafından tercih ediliyor. Türkiye temsilciliğini Barış İlhan yapıyor ve satışı ise indirimli. Dolayısiyle programı almak isterseniz Barış İlhan’dan almanızı tavsiye ederim.

 

 

 

KEPLER (ücretli)

Kepler programı tüm programların kralıdır. Yapmadığı tek şey bulaşık yıkamak. Tabiki araştırmacılar için söylüyorum. Veri derler, kendi kriterlerinizi oluşturabileceğiniz regresyonları (Bkz. Regresyon analizi: http://tr.wikipedia.org/wiki/Regresyon_analizi) vardır. Kullanımı pratik değildir (Hakan E. Kayıoğlu’nun deyimiyle: Tıkla tıkla bitmez!) ama dediğim gibi; araştırmacıysanız bu program tam size göredir. 2001 yılından bu güne kullanmadığım bir hafta olmadı sanıyorum.

 

 

SKYGLOBE (ücretsiz)

Bu program astronomlar için. DOS ortamında çalışır, hayli eksiklikleri vardır ama halen idare ediyor. Özellikle binlerce yıllık geçmiş konstelasyonlara bakmak için ideal.

İndirme linki: SkyGlobe

 

 

Merküryen karıştırmalar dilerim !


Astroloji Akademisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Devrim Dölen

3 Mart 1977 İstanbul doğumludur. Amerika’da ve Türkiye’de faliyet gösteren çeşitli astroloji ve istatistik gruplarıyla birlikte, profesyonelliğe adım atmadan 24 yılını astroloji araştırmalarına verdi. 1999 yılından itibaren bunların bazılarını hakemli dergilerde (Bilim Tarihi), bazılarını da internet aracılığıyla paylaştı. İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde Türkiye’de ilk defa YÖK onaylı astroloji eğitmenliği yapmıştır. 2001 yılında ücretsiz astroloji kursu veren Türkiye’deki ilk Türkçe topluluklardan Astroloji ve Astro-Gunluk gruplarının da moderatörlerindendi. 2011 yılında ise Zodyak Astroloji Yayınevini ve bugün bir çok astrolog yetiştirmiş olan Astroloji Akademisi’ni, 2015 yılında ise astrolojimarket.com sitesini kurmuştur ve aynı yıl Astroloji Derneği'nin kurulmasına öncülük etmiştir. 2016 yılında ise Zodyak Astroloji Dergisi'ni çıkartmaya başlamıştır. Integritas tekniğinin yaratıcısıdır. Karate'de siyah kemer sahibidir. Astrolojik tablolar, tasarımlar ve diorama yapmayı, doğayı, ekoköyleri, dalmayı, aramayı, yanılmayı ve tekrar aramayı yaşam tarzı haline getirmiştir… Şimdiye kadar çıkmış olan yayınları: Astroloji Eğitimi 2 Astroloji Eğitimi 1 Arap Noktaları & Astrolojide Gösterge Denklemleri 2022 Gökyüzü Takvimi 2021 Gökyüzü Takvimi 2020 Gökyüzü Takvimi 2019 Gökyüzü Takvimi 2018 Gökyüzü Takvimi Zodyak Astroloji Dergisi Uranian Astroloji & Kozmobiyoloji Asteroid Sözlüğü (Program) Bitkiler: Astroloji & Mitoloji Temel Seviye 1: Gezegenler & Elementler Temel Seviye 2: Burçlar Temel Seviye 3: Evler Temel Seviye 4: Açılar 2015 Gökyüzü Takvimi

Bir Yorum Yapın

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
3 Yılı Kapsayan Gökyüzü Takvimi Çıktı!İncelemek ve Satın Almak İçin Tıklayın