2017 Venüs Retrosu

1 Mart – 18 Nisan tarihlerinde Venüs gerileme hareketinde bulunacak (ilk 6 gün ve son 6 gün istasyoner, daha problemli ve hataya açık). Venüs siyasetçileri ve seçimleri temsil ettiğinden ülkemiz açısından son derece önemlidir.
Gerileme hareketleri de tekrar eden olaylarla (ve gecikmelerle, pürüzlerle) ilgilidir. Örneğin mezun öğrencilerimden astrolog Burcu Akkız’ın 200 yılı kapsayan araştırmasına göre gerileme hareketleri ülkelerin bağımsızlık bildirgeleriyle doğru orantılıdır (tekrar tekrar kutlandığı için).

Koç burcundaki agresif Uranüs ve Mars ikilisiyle kavuşmadan gerilemeye başlaması ve yara almayı, acıyı sembolize eden ve agresifliği bilinen bir başka gök cismi Chiron’la da kavuşamadan ileri hareketine başlayacak olması gerileme hareketine rağmen olumlu sinyaller vermekte. Acı vereceğini sanacağımız bir olay aslında öyle gerçekleşmeyebilir. Sadece kendi korkularımıza yenilmiş olabiliriz.

2015 yılının sonunda Astroloji Derneği üyelerine canlı verdiğim kayıtlı seminerde doların 2016 yılında oldukça yükseleceğini, o anki değerinin aşırı az göründüğünü ve baskılandığını ve hatta 3 TL’nin bile yükseliş için az olduğunu söylemiştim. Bu gerçekleşti ve şimdi de Doları Venüs temsil ettiğine göre neler olacağı malumdur.

Biraz daha bireysel etkilere geçersek:

KOÇ
Venüs gerilemesi sizin için Nisan ayının ortalarına kadar ikili ilişkilerle ilgili yanlış anlaşılmalar, pürüzler anlamına geliyor. Hali hazırda eğer bir ilişkiniz varsa olabilecek yanlış anlaşılmalara ve gereksiz kırgınlıklara, dürtüsel kızgınlıklara dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer bu süreçte ilişkiniz sonlanırsa ve bitmesini de arzu etmiyorsanız merak etmeyin, büyük bir ihtimalle daha sonra bir geri dönüş olacak. Venüs gerilerken biten ilişkiler genellikle daha sonra tekrar başlar. Nisan ayının ortalarına kadar Venüs gerileyecek ve daha sonra normal hareketine devam edecek. Parasal kayıp gündemde olabilir bu yüzden temkinli olmalı, alışverişlerinize dikkat etmelisiniz. Hak ettiğiniz geliri kazanamadığınızı, yeteneklerinizin uygun koşullarda değerlendirilemediğini düşünebilirsiniz. Bu süreçte anlamsız kırgınlıklara ve dürtüsel kızgınlıklara dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer geçmişte bir arkadaşınıza borç vermişseniz bir geri dönüş de yaşanacak.

BOĞA
Venüs gerilemesi Nisan ayının ortalarına kadar gizli düşmanlıklarla ve kayıplarla ilgili yaşam bölümünüzde hareket edecek. Özellikle iş arkadaşlarınızla ilgili pürüzler ve yanlış anlaşılmalar gündeme gelebilir. İş arkadaşlarınızdan birisi sizinle gizli bir rekabete girebilir. Bu süreçte işle ilgili problemlere ve iş alanı içindeki parasal kayıplara dikkat etmeniz gerekecek. Çok nadiren bu pozisyon kişinin uzun süredir hayalini kurduğu işi yapmak anlamına gelir. bunu da gerçekleştirebilir lakin oldukça temkinli olmanız gerekecek. Bu alanda finansal durumunuzu riske atmamaya çalışın. Eğer iş arıyorsanız, daha evvel başvurduğunuz bir işten olumlu geri dönüş olabilir. Yeni iş başvuruları için tavsiye edilmez. Daha önce işle ilgili yarım kalan projeleri tamamlamak için aslında çok uygun bir pozisyondur. Ne var ki tembellik ve atalete kapılmamanız gerekiyor.

İLGİLİ YAZI:  19 Nisan 2019 Terazi Burcunda Uranüsyen Dolunay

İKİZLER
Venüs gerilemesi Nisan ayının ortalarına kadar gelecek planları, sosyal gruplar ve arkadaşlarla ilgili yaşam bölümünüzde hareket edecek. Arkadaşlarınızla aranızda anlamsız sürtüşmeler ve yanlış anlaşılmalar mümkün. Güdülerle hareket etmek daha rahat ve kolay gelecek. Eğer üye olduğunuz klüp ve dernekler mevcutsa bu süreç içinde buralarla ilişkileriniz bozulabilir. Ekip çalışmaları yapmak için de uygun bir zaman dilimi olmayacak. Lakin daha önce yarım kalmış projeler varsa bunlar için uygun zaman olduğundan bahsedebiliriz.

YENGEÇ
Bu süreçte ev / sosyal ilişkiler çelişkileri yaşayabilirsiniz. Uzun süredir görmediğiniz eski dostlarınızla tekrar karşılaşabilir ve onları evinizde ağırlayabilirsiniz. Evinizle ilgili daha evvel sürüncemede kalmış konularla ilgili, örneğin yeniden dekore etmek gibi, harekete geçmek için olumlu enerji ve fırsatları da kullanabileceğiniz uygun bir zaman olacaktır. Ev içerisinde oldukça fazla sosyal aktiviteniz olacak. Yalnız, yaşadığınız evde elektrik ve diğer enerji sistemleriyle ilgili problemler varsa bunların üzerine bu tarihten itibaren gitmeye çalışın. Risk yaratabilirler. Çözümleriniz günü kurtarmakla ilgili değil, kalıcı olsun. Sanatla ilgileniyorsanız daha evvel başladığınız projeleri tamamlamak açısından da lütufkâr olduğunu söyleyebiliriz. Yalnız gerileme hareketleri yarım kalan işleri ve eski olan şeyleri desteklerken aynı durum yeni işler için geçerli değildir. Bu yüzden sosyal statünüzü etkileyebilecek ölçekte yeni işler için uygun bir zaman olmadığını hatırlatmamız gerekir. İlişkilerle ilgili geçmişiniz Nisan ayının ortalarına kadar göz önünde olacak ve dikkat çekeceksiniz.

ASLAN
Venüs gerilemesi Nisan ayının ortalarına kadar soyut veya size yabancı gelen konularla, yaşam felsefesi ve eğitimlerle ilgili yaşam bölümünüzde hareket edecek. Eğer hali hazırda eğitim alıyorsanız buradaki hocalarınızla veya sınıf arkadaşlarınızla problemlerin olabileceği, eğitim konularınızın da sekteye uğrayabileceği bir zaman olduğundan bu alanlarınızı biraz ağırdan almalı, güdüsel davranmamalısınız. Öte yandan yarım kalan bir eğitiminiz varsa bunu tamamlamak adına oldukça iyi olduğu söylenebilir. Eğer yurtdışıyla ilişkileri olan bir Aslansanız bu süreçte ilişkiler bozulabilir, anlaşabilmek güç olabilir. Eğer varsa kardeşlerinizle ilgili geçmişte olmuş bir soruna tekrar odaklanmanız gerekecek. Kendinizi ve düşüncelerinizi odaklamalısınız.

BAŞAK
Venüs gerilemesi Nisan ayının ortalarına kadar finansla ilgili yaşam bölgenizi ziyaret edecek. Biraz stresli geçebilir. Sadece finansal anlamda değil, ikili ilişkiler anlamında da karşınızdaki insanlarla düzgün iletişim kurmakta zorlanabilirsiniz. Bu dönemde kimseden borç almamaya ve kimseye borç vermemeye çalışın. Bu durum ikili ilişkileri daha sonradan bile olsa onarılamaz hale getirebilir. Yetenekleriniz konusunda güvensiz hissedebilir ve iç güdüsel olarak insanlara öfke hissedebilirsiniz. Geçmiş sorunları tekrar tekrar gündeme getirmemeye dikkat etmenizde fayda var. İç gözlem gücünüzü çokca çalıştırmanız, kendinizi yanlış davranışlarınız konusunda suç üstü yaparak değiştirecebileceğiniz bir zaman dilimi aslında. Bu anlamda fayda görebilirsiniz. Aniden eski bir sevgiliniz karşınıza çıkabilir.

İLGİLİ YAZI:  Aralık 2016 Merkür Durakta

TERAZİ
Venüs gerilemesi Nisan ayının ortalarına kadar ikili ilişkilerle ilgili yaşam bölgenizde hareket edecek. Eğer varsa eşinizle aranızda anlaşmazlıklar ve iç güdüsel öfke problemleri oluşabilir. Bu anlaşmazlıklara finansal konular da dahil olabilir. Fakat bu dönemde ilişkiniz biterse ilerleyen zamanlarda geri dönüşler yaşanabileceği ihtimalinin yüksek olduğunu unutmamalısınız. Hali hazırda ikilişkisi olmayan Teraziler geçmişten tanıdıkları birileriyle ilişki kurabilirler. Genellikle bu pozisyon geri dönen bir sevgiliye de işaret eder. Bu dönemde ayrıca finansal konularda yeni kararlar almamaya çalışın. Eğer finansla ilgili yarım kalan projeleriniz varsa onlara yoğunlaşmaya çalışın. Eğer geçmişten beklediğiniz borç, miras vb. bir para varsa onun da size geri dönmesi bu dönem çok mümkündür.

AKREP
Venüs gerilemesi başlıyor Nisan ayının ortalarına kadar sağlık ve meslekle ilgili yaşam bölümünüzde seyahat edecek. Eğer iş değiştirme kararı aldıysanız bu dönemde tekrar düşünme sürecine gireceksiniz. Eski bir işinize de geri dönme kararı alabilirsiniz ama bu pozisyon yeni işyerlerini desteklemez, bunu unutmamalısınız. Bu pozisyon sizin için en fazla sağlık açısından etkili olacaktır. Hormonal veya gıdaya bağlı intolerans şeklinde gerçekleşen sağlık problemleriniz daha evvel olduysa şimdi buna dikkat etmek önemli zira tekrar edebilirler. Geçmişte başağrılarınız olduysa bunların da tekrar etme olasılığı var. Bunları hafifletmek için geçmiş insani ilişkileriniz hakkında düşünmekten, güdüsel davranışlardan ve sosyal tartışmalardan kaçınmalısınız. Gıda olarak da acıdan, aşırı baharatlı yemeklerden ve kırmızı etten uzak durmanız iyi olabilir. Evcil hayvanı olanlar kazalara karşı dikkatli olmalılar. Bu dönemi en güzel geçmişte zevk alarak yaptığınızı hatırladığınız bir spora tekrar başlayarak geçirebilirsiniz.

YAY
Venüs gerilemesi Nisan ayının ortalarına kadar aşk hayatınızla, hobilerinizle ilgili yaşam alanınızda hareket ediyor olacak. Geçmişte ilişki yaşadığınız bir insanla aniden tekrar karşılaşmanız veya onun size geri dönüşü oldukça muhtemel. Bu dönemde dikkat etmeniz gereken şey platonik bir ilişkiye kapılmamaktır ve yeni bir ilişkiye de başlamamaktır. Çocuğu olan Yayların onların sorumluluklarına, olmayanların annelerine ve ebeveynlerine de odaklanacağı bir zaman dilimi olacaktır. Eğer çocuk istemiyorsanız istenmeyen hamileliklere karşı da dikkatli olmalısınız. Bu dönemi en güzel şekilde eskiden zevk alarak yaptığınızı hatırladığınız bir hobinize tekrar kanalize olarak geçirebilirsiniz. Ayrıca bu dönem muazzam biçimde yaratıcılığınızın arttığı bir zaman olacak, değerlendirmelisiniz.
OĞLAK
Venüs gerilemesi Nisan ayının ortalarına kadar aile, ev ve ülke konularına dair yaşam alanlarınızda seyahat ediyor olacak. Evinizi dekore etmek istiyorsanız ve daha evvel fırsat bulamamışsanız iyi bir zaman. Eve yeni harcamalar yapmak, ev değiştirmek için kötü bir zaman. İç dünyanız da bu ara biraz karanlık ve öfkeli olabileceğinden bu enerjiyi aslında ev içinde hareket ederek ve düzeni değiştirerek kullanabilirsiniz. Eğer evinizde enerji problemleri varsa örneğin elektrik kaçağı gibi bunları lütfen gidermeye çalışın, problem haline gelebilirler. Tatil amaçlı bir yurtdışı seyahati gerçekleştirebilirsiniz. Çocuğu olan Oğlaklar için bu dönem onları yeni bir eğitime yazdırma, kampa gönderme veya yabancı dille ilgili bir aktiviteye teşvik etme şeklinde de çalışabilir. Ayrıca bu dönemde sürpriz bir şekilde mutlu bir haber alabilirsiniz, kısa bir seyahat gerçekleştirmek durumunda kalabilirsiniz. Bu sürpriz haber kardeşlerinizle ilgili olabilir.

İLGİLİ YAZI:  Burçlar Yaklaşan Göktaşını Görünce Ne Der?

KOVA
Venüs gerilemesi Nisan ayının ortalarına kadar iletişimle, yakın çevreyle ve varsa kardeşlerinizle ilgili yaşam alanınızda hareket edecek. Yurtdışıyla bağlantıları olan Kovalar bu süreçte yurtdışından gelen tanıdıklarını evlerinde misafir edebilirler. Veya siz tatil amaçlı bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Daha evvel varsa kardeşlerinizle olan diyaloglarınızda küskünlük veya yanlış anlaşılmalar, şu sıra bunları halledebilirsiniz. Eğer böyle bir sorun yoksa içgüdüsel öfke problemleri nedeniyle kardeşlerinizle aranızın bozulma ihtimali olabilir dikkat etmelisiniz. Aynı durum komşularınızla olan diyaloglarınız için de geçerlidir. Daha evvel varolan bir problem tekrar gündeme gelebilir. Uzak akrabalarınızdan birisinin üzücü bir haberini duyabilirsiniz. Arabası olan Kovalar mekanizma bozukluklarına, ufak kazalara ve trafikte sürtüşme olasılığına karşı temkinli olmalılar. Eğer arabanızı modifiye etmek istiyorsanız ise iyi bir dönemdir, hatalar daha kolay yakalanırlar. İç gözlem gücünüzün çok artacağı bir zaman olacak.

BALIK
Mart ayının başından itibaren Venüs gerilemesi başlıyor ve Nisan ayının ortalarına kadar da yetenekleriniz ve finansal varlığınızla ilgili yaşam alanınızda hareket ediyor olacak. Finansal açıdan riskli ve yeni işlere girişmek, yeni alımlar yapmak pek tavsiye edilmez. Aşırı harcamalara dikkat etmeniz gereken bir dönem. Borcu olan Balıklar için borçlarını kapattıkları veya en azından bir çoğunu ödeyebildikleri bir dönem olacak. Elbette size geri dönmesi için beklediğiniz paralar varsa. Size olan borçlar, alacaklarınız… Bunları almak adına iyi bir zaman olacağı söylenebilir. Yalnız yeni bir borç yapmamaya, çok uygun olsa bile kredi almamaya çalışmalısınız. Stratejik açıdan bir çok şeyi düşünebileceğiniz ve ilginç taktikler düşünebileceğiniz, zihninizin zorlayacağınız bir zaman dilimi ayrıca. Zihinsel yetenekleri geliştirmek için mutlaka kullanılması gereken bir süreç.

 

Devrim Dölen

3 Mart 1977 İstanbul doğumludur. Amerika’da ve Türkiye’de faliyet gösteren çeşitli astroloji ve istatistik gruplarıyla birlikte, profesyonelliğe adım atmadan 24 yılını astroloji araştırmalarına verdi. 1999 yılından itibaren bunların bazılarını hakemli dergilerde (Bilim Tarihi), bazılarını da internet aracılığıyla paylaştı. İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde Türkiye’de ilk defa YÖK onaylı astroloji eğitmenliği yapmıştır. 2001 yılında ücretsiz astroloji kursu veren Türkiye’deki ilk Türkçe topluluklardan Astroloji ve Astro-Gunluk gruplarının da moderatörlerindendi. 2011 yılında ise Zodyak Astroloji Yayınevini ve bugün bir çok astrolog yetiştirmiş olan Astroloji Akademisi’ni, 2015 yılında ise astrolojimarket.com sitesini kurmuştur ve aynı yıl Astroloji Derneği'nin kurulmasına öncülük etmiştir. 2016 yılında ise Zodyak Astroloji Dergisi'ni çıkartmaya başlamıştır. Integritas tekniğinin yaratıcısıdır. Karate'de siyah kemer sahibidir. Astrolojik tablolar, tasarımlar ve diorama yapmayı, doğayı, ekoköyleri, dalmayı, aramayı, yanılmayı ve tekrar aramayı yaşam tarzı haline getirmiştir… Şimdiye kadar çıkmış olan yayınları: Astroloji Eğitimi 2 Astroloji Eğitimi 1 Arap Noktaları & Astrolojide Gösterge Denklemleri 2022 Gökyüzü Takvimi 2021 Gökyüzü Takvimi 2020 Gökyüzü Takvimi 2019 Gökyüzü Takvimi 2018 Gökyüzü Takvimi Zodyak Astroloji Dergisi Uranian Astroloji & Kozmobiyoloji Asteroid Sözlüğü (Program) Bitkiler: Astroloji & Mitoloji Temel Seviye 1: Gezegenler & Elementler Temel Seviye 2: Burçlar Temel Seviye 3: Evler Temel Seviye 4: Açılar 2015 Gökyüzü Takvimi

Bir cevap yazın

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
3 Yılı Kapsayan Gökyüzü Takvimi Çıktı!İncelemek ve Satın Almak İçin Tıklayın