Haritanızdaki Aslan Burcu ve Yöneticisi Güneş
“Göz, Güneş gibi davranmadıkça Güneş’i göremez.” Plotinus
Popüler Burççu Yorumlarıyla Kadim Öğretiler Arasındaki Uçurum
Popüler Güneş burçları yorumları sağolsun, astrolojide bu önemli burcu oldukça farklı tanıtıyor, bilinç ve farkındalığın, vicdanın bu temsilcisini bambaşka bir şeymiş gibi sunuyor. Aslında “kavram kargaşası” yaratıyor. Örneğin İkizler Güneş için “zeki” kavramını kullanıyor. Hayır farkındalığı (Güneş) bilgi almaya (İkizler) yönelik. Balık Güneş için duygusal/sezgisel şeyler söylüyor, halbuki farkındalığı (Güneş) bilinmeyen kavramlara (Balık) yönelik. Akrep Güneş için aman allah zaten. Halbuki farkındalığı gizli bilgiye yönelik (Yengeç gibi). Oğlak Güneş’i için para/kariyer hırsı filan diyor. Bunlar Güneş’in temsilcisi olduğu şey bile değiller. Oğlak Güneş’inin farkındalığı bilimsel ve ezoterik bilgiye yönelik (Bkz.: Oğlak: Bilim, Deha ve Teknoloji).
Karşılarına Güneş burcuna hiç uymayan birisi çıktığında da şaşkınlığa düşüyor ama kendi fikirlerine ve öğretilmişliklerine deneyimden daha çok değer verdiklerinden köle ruhlarıyla aynı teraneye devam ediyorlar…
Öngörü Sahibi Olmak
Güneş’imizin olduğu noktada veya Aslan burcuna düşen gök cisimlerinde farkındalık sahibiyizdir. Güneş ve Aslan Dünya mitolojilerinde özellikle yaratıcılık ve kehanetle ilgilidir. Güneş’in bulunduğu alanda tam bir farkındalığa sahip olan kişi, çoğu değişkeni hesaba katabilir, haliyle iyi tahminler yapabilir, risk yönetebilir, boşlukların da farkına vararak yaratıcılığını kullanabilir. Güneş öngörü ile o kadar iç içe ki, bu bağlantıyı hiç anlamamış astrologlar bile aslında Güneş’i kullanarak öngörü yaptıklarının farkında değiller. Astrolojinin öngörü yöntemlerinde ağır toplar Güneş’ten türemiştir. Solar Return, İkincil Progress, Solar Arc, Güneş Profeksiyonu astrolojik bir öngörünün olmazsa olmazlarıdır. Yetkin bir astrolog asla sadece transite bakarak tahminde bulunmaz.
Farkındalık ve Bilinç
Farkındalık veya bilinç, dışsal ve içsel farkındalıkla iç içedir. Bu bütünlük oluştuğunda, kişi gerçekten kendisinin farkına vardığında ve dışsal farkındalıkla harmanlayabildiğinde (samimiyetten bahsediyorum:), bilinçli bir varlık haline gelir ve bilinç ölümsüzdür.
Güneş ve Aslan için kullanılan diğer terimler onur, gurur ve şeref e sahip olmak da aydınlık kullanımın getirisidir. Aslan onore edilmek demektir. Çünkü ayrıca bağımsızlığı ve bağımsız bir varlık olarak gücün kullanım kalitesini sembolize eder.
Bildiklerinizi Unutun: Vicdan ve Ruh da Aslan ve Güneş’e ait
Farkındalık aynı zamanda vicdan da demektir. Bazı dillerde bilinçle vicdan aynı kelimedir veya aynı kökten türemiştir. Ahlâkın topluma göre genelleştirici yapısı karşısında vicdan kendi başına bir farkındalığa dayanır. “Bir yarasa gibi olmak nasıl bir şeydir?” diye soran Amerikalı filozof Thomas Nagel, bilincin temel bir özelliği olarak empatiye vurgu yapmıştı. Özel olarak hissedilen “ben”, bilincin temel kavramıdır. İşte bu yarasa örneğindeki gibi kendinden bağımsızlaşarak düşünebilme özelliği de vicdanın ana temelidir. Bencil alt süreçler ve ahlâkî öğretiler yapamaz bunu.
Kadim öğretilerde (özellikle Hermetik astrolojide) Güneş spiritus, yani ruh olarak anılır, Ruh noktası anlamına gelen arap noktalarından Pars Spiritus’un diğer adı Güneş noktasıdır. Ve ilaveten soul (varlık, ruh) kelime kökü de Güneş’ten gelir. Hatırlayın, seri katiller kurbanlarının ismini söylemek yerine “O” derler, onlara dair “kişilik” farkındalıkları yoktur.
Son zamanlarda Aslan/Güneş filan denildiğinde algı ne farklı değil mi? Kahramanlık çağından çıktığımız Helenistik dönemden bugüne deforme edilmiş kavramlar. Aslan’ın aydınlık tarafını kullananlar görece az.
Oyun, Sanat ve Farkındalık Bağlantısı
Çocukluk demek oyun demektir. Oyun demek farkındalık geliştirmek demektir. Oyun oynayan insanlar, oyunun türü ne olursa olsun daha yüksek bir farkındalığa sahiptir. Oyunlardan zevk almamızı sağlayan, oyun sırasında duyulan neşe evrimsel bir bilişsel mekanizmadır aslında. Oyun sırasında duyulan sevinç sadece analitik bölümleri değil, duygusal bölümleri de dürterek farkındalığın oluşmasını ve bir öğrenme süreci söz konusuysa bilginin kalıcı olmasını sağlar. Artık çocuklar gibi basit oyunlardan zevk alamamızın sebebi bedenimizin veya bilincimizin yaşlanması değil, daha komplike veya daha zor oyunlara ihtiyaç duymamızdır. Bazı alanlarda yakalayamadığımız farkındalıklar olduysa o oyunları da sevebiliriz elbette. Mesela koordinasyonla veya grift konularla ilgili farkındalık ihtiyacı uzak doğu dövüş sporlarındaki uzuuun katalara çekebilir insanı… Veya satranç oyunu. Sessiz oynanan bir savaştır aslında. Bazıları daha sosyal oyunlara yönelebilirler, sosyal farkındalığın gelişmesine ihtiyaç duyarlar. Kendinin farkına varmaktan zevk alanlar asosyal bilgisayar oyuncularıdır. Akıl oyunları zihinsel ihtiyaçla ilgili ve zevk aldıkça her oyun bizim belli bir alanımızdaki farkındalığımızı arttırır. Oynamaktan en çok zevk aldığınız oyunu düşünün. Acaba hangi farkındalığınızı geliştirmeye çalışıyorsunuz? Yoksa oyun oynamaktan zevk almayan bir büyüklük sanrınız mı var?
Aslan’ın sembolize ettiği bir diğer kavram olan sanatın da farkındalığa ne kadar fazla etki ettiği bilinir. Bir enstrüman çalan insanların iq ortalaması toplum düzeyine kıyasla ortalamadan daha fazladır.
Mesela:
Müzik, Einstein için sadece eğlence değil, işini kolaylaştıran bir araçtı. Her türlü işini… İkinci eşi Elsa, şöyle söylüyor: “Küçük bir kızken Albert’a âşıktım, çünkü kemanıyla Mozart’ı çok güzel bir şekilde çalabiliyordu.” Şaka bir yana, gerçekten de müzik, düşünmesini kolaylaştıran bir araçtı. Elsa şöyle devam ediyor:
“Piyano da çalabiliyordu. Müzik, teorileri hakkında düşünmesine yardımcı olurdu. Çalışmaya giderdi, geri gelirdi ve piyanosunda birkaç nota çalardı, birden aklına bir şey gelirdi, heyecanla çalışmaya geri dönerdi.” [1]
Bir çoğunuz bu süreci yaşamışsınızdır. Nedenlerine ve mekanizmalarına burada girmiyorum. Lakin girmek isteyenler google.com’da “einstein, beyin otopsi, sanat” kelimeleriyle muazzam bir bilgiye ulaşabilirler.
Son yıllarda okuduğum en iyi kitaplardan birisi olan Kendini Değiştiren Beyin‘den alıntı yapmak gerekirse:
“… Bizim beynimizin her birisinin içindeki sinirlerin sonsuz bir savaşımı vardır. Eğer biz kendi zihinsel yeteneklerimizi durdurursak, onları yalnızca unutmayız: Bu yetenekler için beyin haritası uzamı bizim uygulamasını yaptığımız yeteneklerle yer değiştirir. Eğer kendimize “Ben ne kadar sıklıkla Fransızca veya gitar veya matematik çalışarak onu üst noktada tutabilirim?” diye sorarsanız rekabetçi plastisite hakkında bir soru soruyorsunuz demektir. Siz bir etkinliği ne kadar sıklıkla uygulayacağınızı sorarak onun beyin harita uzamının başka biri lehine kaybolmayacağından emin olursunuz.”[2]
Güneş’in Bazı Yüklemleri başlıklı yazımı da bu noktada sevebilirsiniz.
Aslan ve Güneş için Gölgeler
> Tahmin yapamamak,
> Öngörü sahibi olamamak,
> Aşırı dominantlık, diktatörlük,
> Depresyon veya moralsizlik
> Aşırı bireysellik, aşırı bağımsızlık,
> Aşırı bağımlılık,
> Risk alamamak veya aşırı riskler almak,
> Alaycılık
Bir başka örnek olarak: Bunlar yerine insan sırf farkındalık ve vicdan sahibiymiş gibi de davranabilir, zira Güneş aktör ve aktrisleri de temsil ediyor, ve bu rolü gerçekten de fiziki dünyada şahane oynar. Sırf yaratıcılığı kullanmaktır bu, yani negatif kullanımı seçmektir. Farkındalık, kendini ve karşısındaki bireyi anlamak yerine “güç sahibi olmak, yönetmeye çalışmak” gibi kavramları seçer. Onur, gurur ve şeref bu insanlarla anılmaz, her şey sadece görüntüden ve karşılıklı onorelerden, sahtelikten ibaret kalır. Ve vicdan da.
Gölge demek bir burcun aydınlık tarafı yerine (aydınlığı da Güneş ve Aslan yönetiyor bu arada) negatif yönünü kullanmaktır. Bir burcun veya gök cisminin aydınlık yönü denge durumudur. Abartılmış (Jüpiter açısı gibi) veya eksilmiş (Satürn açısı gibi) durumlarda gölgeler oluşur.
Evet mesela sağlıksız egodan bahsediyorum. Artık Aslanı haritada etkin görünce ego ego ego diye sayıklayan ezberci astrologlardan değilim. Çünkü bu kadar basit olamayacağını, elimden geçen sayısız haritadaki yanılgılarım egomu sarsarak öğretti. Kahrolsun herkesin bir ağızdan kaz sürüsü gibi aynı şeyi söylemesi 🙂 İnandırıcılıkları yüksek oluyor çünkü. Bu konuda psikolojik astrologlar elbette daha iyiler. Aslanı görünce sağlıksız egoyu yapıştırıp yanılanlar genellikle klasikçi oluyor gördüğüm kadarıyla (Bu cümleyi klasikçilerin en dinozoru olarak söylüyorum çünkü kullandığım arketipler helenistik dönemin bile öncesi).
Bu konuda Zodyak Astroloji Dergisi’nin 8. sayısında şunları yazmıştım:
Ego kişiliği dengeleyen bir durumda olmaktır. Gölge yönünü, yani sağlıksız kısmını (yani dengenin kayboluşunu) görebilmek için bu noktada Jüpiter (aşırılık) veya Satürn (azlık) ilgisine bakmalıyız. Ego, dengeyi sağlayamadığında, huzursuz olunur ve gerilim başlar. Bu gerilim belirli bir düzeyin üstüne çıktığında ise ruhsal sağlık tehlikeye girer. Eğer ego sınırları olması gerektiğinden daha az (Satürn) ya da daha abartılı (Jüpiter) bir alanı kapsıyorsa, o zaman sağlıklı tepkiler üretilemez. Bu da, özellikle sosyal ilişkilere zarar verir.
Ruhsal sağlık açısından ise örnek vermek gerekirse: Bipolar bozukluğun manik fazı çok defa büyüklük sanrısı (aşırılık: Jüpiter) ile belirginleşir. Bunu benmerkezciliğin uç boyutu, aşırı narsisizmin katlanmış hali olarak tanımlayabiliriz. Depresyon ucu ise çoğu zaman oldukça düşük benlik saygısı (düşüklük: Satürn) ile atbaşı gidiyor. (Psikiyatrik tanımlar ve örnekler için kaynak: Jerome Kagan) Zodyak Astroloji Dergisinin 3. sayısında Narsistik patolojiye değinen psikolojik astrolog Gülden Bulut, ayrıca Neptün bulgusunu da (Amerika’da elde edilen araştırmalar neticesinde) aşırılık olarak eklemişti. Bu bulguya incelediğim haritalar nedeniyle kesinlikle katılıyorum.
Güneş’in ilk ışıklarıyla beliren farkındalık. Görmek. İdrâk etmek. Algılamak değil. İnanmak veya duyumsamak hiç değil. Bilmektir Aslan ve bunun tarifi turuncuyu anlatmaya benzer. Veya gölgesinden konuşuyorsak bilmemek, görmemek. Fiziki veya ruhsal körlük. Eskilerin kalp gözü dediği de. Kalp = Güneş.
Kadim Mısırlılar beyine (Ay) hiç önem vermemişlerdi. Kalp her zaman özel törenle mumyalanırken beyin bir atıktan ibaret olarak burundan çekilirdi. Çünkü bilincin ölümsüzlüğüne inanıyorlardı. Beyin Ay yönetiminde. Hafıza da öyle. Üstün bir bilinç “bilmek” olduğundan hafızaya ihtiyaç duyabilir mi? Ay modern astroloji yorumlarının tersine fiziksel ve kadersel olanla ilgili. Ay-altı alem bu gezegen. Öyle ki Hermetik Astrolojideki Ay Noktası şans noktası adıyla da bilinen kader noktası…
Ve tekrar etmek gerekirse: “İnsan varlığı önceden belirlenmiştir ama varlığının bilincinde özgürdür.” Astrolog Jean Carteret
Bugünlerde Aslan burcundaki Merkür gerilemesine değineceğim. Bu yazıyı o yüzden yazdım 🙂
Şimdi gelelim Aslan burcunun haritanızda nerede olduğuna?
Yukarıdaki yazıdan anlaşılacağı gibi haritanızda Aslan burcunun düştüğü ev sizin en çok farkındalık sahibi olduğunuz, algıda seçici olduğunuz, bir şeyi diğerlerinden daha çabuk farkettiğiniz, güç sahibi olduğunuz ve bu gücü kullandığınız alandır. Aşağıda burcunuza göre genel bir yorum bulabilirsiniz ama kişisel haritanızın çok daha önemli olduğunu unutmayın. Gölge yönleri çok fazla yazmak istemedim, değinerek geçtim. Yukarıdaki yazıya göre onları da şekillendirebilirsiniz.
KOÇ
Aslan burcu 5. evinize düşüyor (Bkz.: Evler). Neşe ve sevinç. Farkındalıktan, oyun oynamaktan mutluluk duyma. Çocukların bilincinde olma, onlarla çok vakit geçirme, çocuk gibi olma. Sahnede olmak, dikkat çekmek nasıl bir şeydir? sorusunun cevabını bilme. Gücü tanıma ve gücün kullanımını bilme. Gücü dolaylı değil, direkt kullanma ve bundan zevk alma. Koçun çocuksu doğası bu pozisyondan kaynaklanır. Haritanızdaki Aslanı olanca aydınlığıyla kullanırsanız yaratıcılığınız ve sanata yönlenirseniz eserleriniz herkes tarafından onore edilir.
En çok görülen negatif kullanım: Kendini yaşamın merkezine koyma, bir sevgili olarak despot.
BOĞA
Aslan burcu 4. evinize düşüyor (Bkz.: Evler). Güçlü ve aydınlık içdünya. Farkındalığa ve farkındalık kazanmaya odaklı bilinçaltı yapısı. Bunu size kazandırmaya yönelmiş ebeveynler. Vicdan ve empati sahibi olma. Gerçek aşkı bilmek. Yaşamın ve ölümün kıyısındaki farkındalık. Dikkat çekmek istememek. Gücü, kötü bir şeyleri sonlandırma, bitirme yoluyla kullanmak. Hafıza, doğal çevre ve geçmiş olaylar konusunda güç sahibi olmak. Boğanın yeni olandansa daha evvel denenmiş ve sonuç alınmış olanı daha güçlü bulması bu pozisyondan kaynaklanır. Haritanızdaki Aslanı olanca aydınlığıyla kullanırsanız kişisel özellikleriniz ve iyi niyetiniz herkes tarafından onore edilir.
En çok görülen negatif kullanım: Aile içinde despotluk, gücü kullanma yerine saklama.
İKİZLER
Aslan burcu 3. evinize düşüyor (Bkz.: Evler). Zihinsel güç. Bilginin farkındalığı. Neşeli ve motivasyon dolu zihin yapısı. Hep olumlu düşünmek ve olumlu konuşmak. Moral kazandırıcı söylemlerde rahatlık. Bilgiyi güç olarak kullanmak. Kendini başkalarının yerine kolaylıkla koyabilmek. Güçlü mekân farkındalığı. Açık algı. İkizlerin bilgi ve zihin ile ilintisi bu pozisyondan gelir. Haritanızdaki Aslanı olanca aydınlığıyla kullanırsanız bilginiz ve zekânız herkes tarafından onore edilir.
En çok görülen negatif kullanım: Bilgide ve iletişimde despotluk.
YENGEÇ
Aslan burcu 2. evinize düşüyor (Bkz.: Evler). Gerçek gücü elinde bulundurma ve istediği zaman güç kullanabilme yeteneği. Gücü nasıl, nerede ve ne zaman elde edebileceğine dair öngörü sahibi olma, risk yönetimi. Güçlü varlık yönetimi ve öngörü yeteneği. Haritanızdaki Aslanı olanca aydınlığıyla kullanırsanız yetenekleriniz herkes tarafından onore edilir.
En çok görülen negatif kullanım: Her şeyi güçlü olmak veya olmamakla ilişkilendirme. Güce yönelme, gücün gereksiz kullanımı.
ASLAN
Aslan burcu 1. evinize düşüyor (Bkz.: Evler). Kendi hakkında farkındalık sahibi olma. Kendini tanıma ve bilme, kendini yönetebilme (Herkes kendisine karşı olan bir savaşı kazanamaz, bu büyük bir meziyettir başarıldığında). Sağlık ve fiziksel durumunu yönetebilme. Güce sahip olma ve kendi gücünü kullanma. Haritanızdaki Aslanı olanca aydınlığıyla kullanırsanız herkes tarafından onore edilirsiniz.
En çok görülen negatif kullanım: Fiziksel görünümle ilgili sürekli güç kullanımı, görüntü ve davranışı aşırı önemseme.
BAŞAK
Aslan burcu 12. evinize düşüyor (Bkz.: Evler). Kolektif bilinçaltını idrâk gücü. Gizliliği, insanlığa ait bilgiyi güç olarak kullanma veya sırlardan, gizli toplulukların bilgisinden güç elde etme. Ünlü olmak. Gizlenmiş, saklanmış şeyleri diğerlerinden daha çabuk farkedebilme. Başak burcunun detayları (bir bütündeki saklı, dikkat çekmeyen form) farkedebilme yeteneği bu pozisyondan ileri gelir. Haritanızdaki Aslanı olanca aydınlığıyla kullanırsanız herkes tarafından onore edilir ve kolektif bilinçte iz bırakırsınız.
En çok görülen negatif kullanım: Öngörü yoksunluğu, sahtekârlık (Not: Şu yazıyı okuyabilirsiniz: 12. evde Şifa).
TERAZİ
Aslan burcu 11. evinize düşüyor (Bkz.: Evler). Sosyal konularda, sosyal çevre içerisinde, ekip çalışmalarında güç sahibi olma ve tüm bunları yönetebilme, bunların arasında güç kullanabilme yeteneği. Proje oluşturma ve gelecek yönetimi. Sosyal çevredeki değişimlerin hemen farkına varabilmek, sürekli güncel olmak. Terazi burcunun sosyallikle bu kadar ilgili olması bu pozisyondan ileri gelir. Haritanızdaki Aslanı olanca aydınlığıyla kullanırsanız yönetiminiz herkes tarafından onore edilir.
En çok görülen negatif kullanım: Despot arkadaş, sürekli yardım aramak.
AKREP
Aslan burcu 10. evinize düşüyor (Bkz.: Evler). Toplumsal konularda güç sahibi olmak. Belli bir amaç edinmek ve o amaç için gereken gücü kullanabilme yeteneği. Bir topluluğa ilk kez bile girdiğinde dikkat çekmese bile asıl güç sahibi olan kişiyi farketme kabiliyeti. Otorite figürlerini gerçekte yönetebilecek, kontrol edebilecek kişi. Haritanızdaki Aslanı olanca aydınlığıyla kullanırsanız otoriteler tarafından onore edilirsiniz.
En çok görülen negatif kullanım: Sürekli ve nedensiz otorite isyanı, onları kontrol etme güdüsü.
YAY
Aslan burcu 9. evinize düşüyor (Bkz.: Evler). Uzak veya olabildiğince yabancı her konuda farkındalığa sahip olma. Kişisel gelişim, din, inanç ve felsefî konularda bilinç sahibi olmak. Toplumsal bilincin ve toplum dinamiklerinin tam olarak farkında olmak. Yay burcunun toplumsal dinamikleri oluşturan din ve inançlarla olan ilgisi bu pozisyondan kaynaklanır. Haritanızdaki Aslanı olanca aydınlığıyla kullanırsanız farkındalığınız herkes tarafından onore edilir.
En çok görülen negatif kullanım: Aydınlanmışlık sanrısı veya yabancı hayranlığı (Daha iyi bile olsa kendisine yakın kişilerin bilgilerini reddetme).
OĞLAK
Aslan burcu 8. evinize düşüyor (Bkz.: Evler). Batıl inançlar, tabu konular konusunda farkındalık sahibi olma. Oğlak burcunun bilimle ilgisi bu pozisyondan kaynaklanır (Bkz.: Oğlak: Deha, Bilim ve Teknoloji). Cinsel güç. Trajedileri nasıl atlatacağını bilme ve trajedilerden güç elde etme, güçlenerek çıkma. Oğlak burcunun kadim kaynaklarda cinsellikle ve korku ile ilintisi de bu pozisyondan kaynaklanır. Haritanızdaki Aslanı olanca aydınlığıyla kullanırsanız farkındalığınız ve gücünüz herkes tarafından onore edilir.
En çok görülen negatif kullanım: Felâket tellallığı, cinsel sadizm, korku.
KOVA
Aslan burcu 7. evinize düşüyor (Bkz.: Evler). Başka insanların farkında olma. Bilincin başkaları üzerinden çalışması. Başkalarını yöntebilme ve danışmanlık verebilme gücü. İşbirliği ve partnerler yoluyla güç elde etme veya gücü kullanma. İnsanları bir araya getirerek bir amaç için çalışmalarını sağlayabilme gücü. Başkalarıyla mutlu olma. Kova burcu sosyal sistemlerle olan ilgisini bu pozisyondan alır. Haritanızdaki Aslanı olanca aydınlığıyla kullanırsanız işbirliği yaptığınız insanlar tarafından onore edilirsiniz.
En çok görülen negatif kullanım: Tarikât liderliği, başkalarını kullanma.
BALIK
Aslan burcu 6. evinize düşüyor (Bkz.: Evler). Meslekî güç. İş alanları, düzen ve sağlık konularında farkındalık ve yönetme kabiliyeti. Şaşırdınız değil mi? Buraya kadar her şey normal görünüyordu, gayet mantıklı ve oturmuş bir sistem vardı, ama burası biraz tuhaf, okuduğunuz başka yazılardaki gibi değil. Bu burcunuzun sembolize ettiği anlamdan kaynaklı. Burcunuz bilinmeyen demek. Bildiğini sananlar genellikle yanılıyor. O yüzden elimizdeki tek güvenebileceğimiz (tabi deneyim dışında) analitik sistem bu. Şimdiye kadar okuduklarınızı unutun: En güçlü olduğunuz nokta 6. ev. Öğrencim Canan Selvi üniversiteye verdiği ” “Astrolojik Kişilik ve Örgütsel Bağlılık” başlıklı tezinde Balık burçlarının iş dünyasında ön plana çıktığını görmüştü. 2003 yılında yine olay yaratan Fransa’daki bir iş ilanında da yönetici olarak çalışmak üzere bir Balık burcu aranıyordu. Bu konum Balık burcunun tıpla ve şifa ile ilgisini de açıklar (istatistiksel bazda doktorlarda en sık tekrar eden burç, ülkemizdeki en ünlü örnek Canan Karatay). Haritanızdaki Aslanı olanca aydınlığıyla kullanırsanız çalışmalarınız herkes tarafından onore edilir.
En çok görülen negatif kullanım: Despot patron. (Canan Karatay’ın “bırak o baklavayı” capsi aklıma geliyor, evet)
[1] http://www.pha.jhu.edu/einstein/stuff/einstein&music.pdf, 12.03.2015
4 içsel gezegenim de aslanda ve 7. Evde. Bilinç ve farkındalığı temsil ettiğini ilk defa burda okuyorum. Genelde ego yazısını görünce kapatıyordum sayfayı 🙂 belki egoisttir ama kendinin fazla farkında olduğu için öyle galiba? Bilinç ve farkındalığı temsil ettiği için psikolojiye ve felsefeye de yatkındır diyebiliriz o zaman Aslan burcu için.